A biztonságos termelés egyik kritériuma a kultúra és a termesztő közeg megfelelő védelme.

Ennek érdekében a legújabb gyomirtó, rovarölő, gombaölő valamint talajfertőtlenítő szerek széles választékával várjuk régi és új vásárlóinkat egyaránt. Amennyiben egy adott termékről több információra van szüksége kérem látogasson el a gyártó honlapjára, vagy keresse kollégáinkat.

Az alábbi menü pontokban található listákban a jelenleg készleten levő és elérhető növényvédőszerek találhatóak, amennyiben más szert szeretne úgy érdeklődjön kollégáinknál.

FONTOS!

A növényvédő szerekre az EU-ban közös szabályok vonatkoznak, ezek közül a legfontosabbak:

A jogszabályok folyamatosan frissülnek, ezért a módosításaikat is figyelni kell!!!

Magyarországon az uniós jogszabályok egy részét az alábbi rendelet ülteti át:

Besorolási Kategoriák:

I.: Csak felsőfokú növényvédelmi képesítéssel rendelkező személy által forgalmazhatók, árusíthatók, vásárolhatók és használhatók fel a vonatkozó jogszabályok betartásával.

II.: Csak középfokú növényvédelmi képesítéssel vagy külön jogszabályban meghatározott tanfolyam elvégzése alapján kiadott engedéllyel rendelkező személy által forgalmazhatók, árusíthatók, illetve használhatók fel.

III.: Képesítés nélkül felhasználhatók házi- és kiskertekben is, a növényvédő szer csomagolásán lévő címkén részletezett előírások betartásával.

Az I. és II. es kategoriába sorolt termékeket csak és kizárólag az érvényes engedélyek és növényorvosi vények bemutatása után áll modunkban vásárlóink számára kiadni!