A ZEPHYR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1990.január 5-én alakult meg a talajfertőtlenítés és kártevőirtás fő profilú tevékenységre, melynek központja - telephellyel azonos - Kecskeméten a Tatár sor 18. szám alatt található.

Cégjegyzékszámunk: Bács-Kiskun Megyei Bíróság mint Cégbíróság Cg.03-09-000009, képviseli Bélai Gyula ügyvezető.

A korábban egyszerű szolgáltatást nyújtó kis vállalkozás az elmúlt 20 évben jelentős fejlődésen ment keresztül minden tekintetben. A hazai piacon a belföldi szállítók termékein kívül nemcsak a már jól ismert és keresett külföldi gyártók termékeit forgalmazzuk, hanem az újabb kihívásoknak, Európai követelményeknek is eleget téve vezetjük be az új növényvédő-, kártevő- és rágcsálóirtó szereket. Mindezeket az országos kis- és nagykereskedelmi hálózatunkon keresztül forgalmazzuk valamint szolgáltatási tevékenységünk révén felhasználjuk.

Szolgáltatásunk főként rovar- és rágcsálóirtás különböző formulációjú szerekkel végzendő munkáiból áll az ország különböző területein, továbbá korszerű szerekkel taljafertőtlenítést és gabonagázosítást is végzünk. Szolgáltató tevékenységünket a „Johan Béla” Országos Epidemiológiai Központ és az FVM Növényvédő szerek és Termésnövelő anyagok kiadványaiban engedélyezett szerekkel és az abban meghatározott szakmai irányelvek alapján végezzük. Megrendelőink ISO és HACCP előírásait betartjuk.

Cégünk a mezőgazdasági területen megszerzett jó hírnevét és piaci súlyát megtartva a kilencvenes évek közepétől műtrágyák és növényvédő-szerek nagykereskedelmi forgalmazását indította el. Immár második évtizede honosítjuk meg hazánkban az izraeli kertészek szakmai tudását, technikáját. Termékeink közé tartoznak a BIO BEE poszméhek, amelyek a paprika- és paradicsomtermesztők eredményességét garantálják. A kertészek figyelmébe ajánljuk a GINEGAR UV stabil, cseppmentes, thermo fóliáit. Széles választékban kapható vízoldható műtrágyáink (NutriSI, Haifa, Yara, Kwizda) maradéktalanul biztosítják a kertészeti növénykultúrák tápanyagigényeit.

Az izraeli öntözéstechnikai berendezések és technológia magas színvonalát adják a PLASTRO termékei, a PhyThec tápoldatozó computerek, öntöző-automatikák, és növényi élet analizátort.

A KLASMANN tőzegek különféle típusaival könnyen kiküszöbölhetővé válnak a talajon történő termesztés szélsőségei.

Termékeink között található még organikus szerves trágya (marha, és baromfi), amely javítja a talaj tápanyag ellátottságát.

A ZEPHYR Kft. kezdetek óta mára egy 529 millió forintos árbevételt realizáló céggé nőtte ki magát, melynek 7 %-át a szolgáltatásunk, 87%-át a kis-és nagykereskedelmünk és mintegy 6 %-át egyéb tevékenységünk adja.

Cégünk érvényes általános-, szállítmányozási- és felelősségbiztosítással rendelkezik. Vállalkozásunk jegyzett tőkéje 100 millió forint. Alkalmazottaink átlagos statisztikai állományi létszáma 14 fő.

A Magyar Kártevőirtók Országos Szövetségének a megalakulása óta tagja vagyunk. MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtetünk.

Munkatársaink folyamatos képzésével arra törekszünk, hogy megrendelőink állandóan informáltak legyenek a kertészeti technikák legújabb vívmányiról, ismerjék meg és alkalmazzák az általunk forgalmazott legújabb termékeket.

Kecskemét, 2010. január 12.

ZEPHYR KFT.